Aylık arşivler: Eylül 2014

Kalorifer Peteklerinin Temizliği

 Kaloriferlerin Kombilerin Radyatörlerin Peteklerin  temizlenmesinin en büyük sebebi,gerek tesisat gerek kalorifer kazanı,kombi ve peteklerin zamanla içinde biriken tortu ve çamurlaşmalardan dolayı Kombide ısınan sıcak suyun sağlıklı bir şeilde sirkülasyon edemeyip ısınan suyun sıcaklığını dışarıya verememesidir. Bu sirkülasyonu sağlamak için özel makina ve kimyasallar ile peteklerin içinde biriken çamur ve tortuları temizleyip su akışını normale getirmek ve kombilerdeki ısınan sıcak suyun ısı kaybı olmadan  odalara vermektir, bu işlemi baside alanlar kalorifer peteklerini uzun zaman temizletmeyenler  unutmasınlarki ayda %20-%25  yakıta fazla para ödeyecek demektir. Sizde yakıta fazla para ödemek istemiyorsanız bizi arayın özel maina ve kimyasallar ile tesisat ve peteklerinizi temizleyelim. Firmamız İZMİR ve İSTANBULda siz değerli müşterilerimize hizmet vermektedir

Binalarda en fazla ısınmak amaçlı kullanılan tesisatlar kalorifer tesisatlarıdır, her yer aynı ısı derecesinde ısınır ve evin ortamı hep aynı sıcaklıkta kaldığı için sevilerek kullanılırlar. Doğal gazların yurdumuzda kullanılmaya başlanması ile doğal gaz ile ısınma daha popüler ve güvenli olmaya başladı. Hem temiz, hem istediğiniz kadar yakarak belli bir ısı seviyesi yakalayıp, gerektiğinde ısıyı düşürerek ısıdan ekonomi yapabiliyorsunuz. En güzel tarafı da tertemiz bir ısıtma sistemi oluşu. Bu yüzden evlerde doğal gaz ile ısınmaya geçilmesi, bizi yeni bir beyaz eşya ile daha tanıştırdı; kombiler. Bunlar doğal gaz ile suyun ısıtılması ve tesisata yayılması için gerekli cihazlardır, belli ısı derecelerinde suyu içinde barındırdığı için de önemle bakılması ve en ufak bir arızada hemen uzman bir tesisatçı ile iş birliği içine girmeniz gerekir.Kombi petek temizleme herkesin yapacağı basit bir iş değildir, dediğimiz gibi ustalık ister, beceri ister, son sistem teknolojik aletlerin kullanılmasını gerektirir. Düzenli aralıklarla bakımları yapılan kombiler sizi yarı yolda bırakmaz, su kaçakları ve suyun basıncının düşmesi gibi sorunlar sizden uzak durur. En bilindik kombi arızalarının başında su kaçakları gelmektedir, basınç tankında oluşan bir problem su kaçaklarına neden olur. Güvenilir ve kaliteli işçiliğinden emin olduğunuz tesisat firmalarından teknik destek almanız gereklidir.

Bütün ısınma tesisatınızın uzmanların dediğine göre en geç 2-3 yılda bir düzenli olarak bakımının yapılması gereklidir. Yoksa kış ortasında o soğuk günlerde buz gibi evinizde titreyerek vakit geçirmek zorunda kalırsınız. Peteklerin bazen bir bakarsınız ki alt kısımları soğuk, üst kısımları ısı veriyor, bu duruma anlam veremeyebilirsiniz, ancak rutin temizliği yapılmamış olan peteklerde yaşanan bir sorunla karşı karşıyasınız demektirKombi petek temizliği tecrübeli, işini bilerek yapan ve son teknoloji ürünlerini kullanmayı bilen uzman tesisatçılar ile yapılmalı, yoksa sorun ortadan kalkmaz ve kısa zaman içinde tekrar yaşamak zorunda kalırsınız. Apartmanlarda yaşanan büyük şehirlerde binalar yalıtımdan uzaktır, bu da pek çok ısı kaybına neden olur, bir de buna peteklerin problemi eklenirse, işiniz zor demektir. Petekler uzun süreli bakımdan geçmiyorsa, tesisatın içinde dolaşan suyun getirdiği kireç, tortu ve pislikler sebebi ile tıkanabilir. Bu da oluşan bu tortu tabakasının peteklerin alt kısmına yerleşmesi ve altların üstlere oranla daha az ısınmasına sebebiyet verir. Siz bu durumu hemen fark etmeyebilirsiniz, ısınmamaya başlayınca daha fazla yakıt harcamak ve ısınmak için ısı derecesini yükseltirsiniz. Sonuçta kabarık doğal gaz faturaları canınızı sıkar tabii.

petek-temizliği

Uzman tesisatçılar evinizi kirletmeden, tesisatınızı sökmeden ve hiç zarar vermeden ellerindeki son sistem gelişmiş bilgisayarlı cihazlar yardımı ile kısa sürede kombi ve peteklerinizin temizliğini yapacaklardır. Önce tesisatın suyunu boşaltırlar sonra da peteklerin içlerinde oluşan çökeltiyi özel hortumlarla çekerek gidere verirler, ardından bu iş için hazırlanmış ve tesisata asla zararı olmayan özel kimyasal maddeleri peteklerin içine salarlar, biraz beklerler ve elektrik süpürgesi gibi bir alet yardımı ile bütün tortuyu çekerek peteklerinizin içlerinin bir güzel temizlerler. En son işlem olarak da tesisatın suyunu tekrar doldururlar ve bir de bakarsınız ki petekleriniz eskisinde fazla ısı veriyor, hem ısınacak hem de fazla yakıt harcamayacaksınız. Petek temizleme zannedildiği gibi kolay değildir, işi bilmek ve kullanılacak malzemelerin kalitesi çok önemlidir, kimyasallar bizim marketlerden tanıdığımız basit maddeler değildir, özel olarak petek temizlemede kullanılırlar ve zararsızdırlar. Eğer petek bakımınızı   zamanında yaptırmazsanız, kış ortasında soğukta kalmak işten bile değil.