Aylık arşivler: Ekim 2014

Yerden Isıtma Tesisat Temizlği

Yerden ısıtma sistemlerindeki aşırı çamurlaşmayı mobil sistem temizleme makinemiz ile temizliyoruz. Her odaya ayrı ayrı giden boruları tek tek temizliyoruz. Temizlik işlemini makina ile yaptığımız için borularınızın içerisinde çamur tabakasından eser kalmıyor. Bu işlemi ayrıca kimyasalla yaptırmak isteyen müşterilerimiz için özel kimyasal ile temizlik yapılabiliyor. Bu kimyasal borular içerisinde biriken kireç, su taşı ve benzeri maddeleri yok eder. İstanbul tesisat radyatör ve yerden ısıtma temizlik fiyatımız şuan kampanyalı olduğu için kaçırmayın. 120 metre kareye kadar temizlik fiyatımız sabittir. Tesisatınızı temizletmenin bir çok yararı vardır. Başlıca faydaları arasında sıcak su borular içinde rahat bir şekilde döndüğü için yakıttan tasarruf sağlar. İyi bir ısıtma şekli olan alttan ısıtma temizliği insanı ayak tarafından ısıtmaya başlar.

Yerden Isıtma Tesisat Temizleme Teknikleri

Mutlaka Okuyun !….

Yerden ısıtma sistemlerinde zamanla oluşan balçık sizin gözünüze çamur gibi görünebilir fakat bilimsel bir anlayış içerisinde baktığınızda oluşan bu çamurun canlı bir bakteri olduğunu görürsünüz. Mobil sistem hortumlu sulu zemin ısıtma sistemlerinde ısıyı 55 derecenin üstüne çıkaramadığınız için bu bakteriler borunun belirli noktalarında üreyerek o bölgenin fazla ısınmasını engeller. Bir koloni gibi çoğalan bu bakteriler zamanla sistemin tamamına yayılır. Kombinizin parçalarını ve motorunda tıkanmalara yol açar. Bu bakteriler 70 derece ısıda kaybolurlar. Radyatör peteği buulunan evlerde ısı 70 dereceye çıktığı için bu bakterilere rastlamanız mümkün değildir. Yerden ısıtma X700 koruma kimyasalı sistemde bulunduğu sürece ısıtma sisteminiz güvenilir ellerdedir.

Aşağıda gördüğünüz yerden ısıtma temiliği makinası sadece yerden ısıtmada kullanılmakla beraber peteklerde kullanılmasıda tavsiye edilebilir. Ama yerden ısıtma sistemini temizlerken hem hava hemde suyu birbirine karıştırarak temizlidiği için alttan ısıtma tesisatlarda %100 bir temizlik sağlar.

 

Zaman içerisinde radyatör tıkanır bu durum yeterli derecede ısınamamanıza neden olur. Yüksek ısı elde etmek için her sene radyatör temizliği (Bakımı) yapılmalıdır. Kombinizden yüksek verim alır yaklaşık % 20 YAKIT tasarrufu sağlarsınız.

Yerden ısıtma temizliği hava ve suyu birbirine karıştıran Rothenberger Ropuls makinesi kullanarak temizliyoruz. Borular içinde biriken kireç, su taşı gibi maddeleri yok eden kimyasal ilaç kullanıyoruz. Böylece ısı iletimi daha güçlü etkili olmaya başlar. Alttan ısıtma tesisatının bakımını kombi içerisine dökülen koruma ilacı ile bakterilerin bir daha oluşmamasını sağlıyoruz.

yerden-isitma-temizleme-makinesiX700 YERDEN ISITMA SİSTEM KORUYUCU

Yerden ısıtma sistemlerini temizlemek ve korumak için dizayn edilmiştir. Tesisatlardaki bakteri ve mantar oluşumu kombi ve tesisatlarda sorunlara neden olabilir, mesela boru tıkanıklıkları kombide blokajlar, vanalarda sorunlar eşanjör sorunları gibi. Tesisatlarda istenmeyen kokular oluşabilir yada eşanjör veya diğer parçalardaki korozyondan dolayı tesisatta sorunlar çıkabilir. Bu sorunlar tesisatın verimli ve düzgün çalışmasını engelleyebilir. Sentinel X700 yerden ısıtma tesisatlarında yaşanan bu tarz sorunları bitirmek için özellikle dizayn edilmiştir.

Bakteri ve mantar oluşumunu engellemede etkilidir.
Balçık ve çamurlaşmadan dolayı oluşan blokajları engeller.
Uzun ömürlü koruma sağlar.
Uygulaması çok kolay ve pratiktir.
Koroziv değildir, elle temasında sorun yoktur.
BIOCHECK Test çantası ile de desteklenebilir.

Kapalı devre ısıtma borularında ortlama 3 ile 5 yıl arasında yerden ısıtma tesisat temizliği yapılması zorunludur. Boruların içerisinde biriken çamurlaşmayı yok etmek için makine kullanmak gerekir. Kollektör sistemine bağlı hortum borularda zaman içerisinde dolaşan su sirkülasyon sonucunda balçık biriktirmeye başlar. Biriken çamur boru çeperine tamamen yapışmadan sisteminizi temizlettirin. Alttan ısınan borular tamamen tıkandığında odanın zemini soğuk olur. Diğer odaların altı ile aynı sıcaklık derecesine ulaşamaz.

Mutlaka Okuyun !….

Yerden ısıtma sistemlerinde zamanla oluşan balçık sizin gözünüze çamur gibi görünebilir fakat bilimsel bir anlayış içerisinde baktığınızda oluşan bu çamurun canlı bir bakteri olduğunu görürsünüz. Mobil sistem hortumlu sulu zemin ısıtma sistemlerinde ısıyı 55 derecenin üstüne çıkaramadığınız için bu bakteriler borunun belirli noktalarında üreyerek o bölgenin fazla ısınmasını engeller. Bir koloni gibi çoğalan bu bakteriler zamanla sistemin tamamına yayılır. Kombinizin parçalarını ve motorunda tıkanmalara yol açar. Bu bakteriler 70 derece ısıda kaybolurlar. Radyatör peteği bulunan evlerde ısı 70 dereceye çıktığı için bu bakterilere rastlamanız mümkün değildir. Yerden ısıtma X700 koruma kimyasalı sistemde bulunduğu sürece ısıtma sisteminiz güvenilir ellerdedir.

Oluşan çamur ve kireç birleşip boru çeperine tamamen yapışırsa sisteminizi tamamen değiştirmeniz gerekebilir.

Kalorifer Tesisat yıkama panel ve döküm sistemlerinde 3-4 yılda bir alüminyum(alurad) petek ve yerden ısıtma sistemlerinde ise 2-3 yılda bir yapılmalıdır. Isınma sorunu yaşayan müşterilerimiz mutlaka bizimle irtibata geçmelidir. Telefon uzman arkadaşlar gerekli bilgiyi aldıktan sonra ekibimiz makinelarimiz ile birlikte gelerek gerekirse kimyasal kullanarak tesisatınızda yıkama işlemi gerçekleştirir. Yerden ısıtma tesisat yıkama işlemleri radyatör ve peteklerinizde %20 varan yakıt tasarrufu sağlar.

Isınmada Yaşanan Problemler ve Çözümleri

Alttan ısınma sistemleri yada zeminden ısınma (sulu sistem) oldukça basit bir yapıya sahip bir giriş ve bir çıkış hortumundan meydana gelmektedir. Kollektöre bağlı bu hortumlar içinden geçen sıcak su önce zemini ısıtıp sonra ısıyı yukarı vermeye başlar. Kombi tarafından ısınan su kombi pompası yardımıyla tesisat ana borularından geçerek kollektöre iletilir. Kollektörün görevi her odaya eşit şekilde ısıyı dağıtmaktır. Hatta kollektör üzerinde her odanın ayrı ayrı vanaları bulunmaktadır. Bu vanalar sayesinde çalışmasını istemediğiniz odanın vanasını kapattıktan sonra diğer odalarda daha verimli ısınma sağlayabilirsiniz.

Bazı odalarda bölgesel ısınma problemleri yaşıyorum, sebebi ne olabilir?

Yukarıdaki yazımızda yerden ısıtma sisteminin nasıl çalıştığı hakkında kısa bir bilgi verdik. O kadar karmaşık boru arasında kısacası su bir taraftan girip diğer taraftan geri döünş yapar. Bölgesel ısınmamanın 3 sebebi olabilir. Birincisi kombinizin çeşitli arızları sebebi su sirkülasyonu rahat çalışmayabilir. bunlardan en önemlisi pompanın çalışıyor gibi görünüp vazifesinin tam anlamıyla yapmayabilir. Ayrıca tesisata bağlı ek pompanın kontrol edilmesinde yara var. Pompaların çarkları kırılmış olabilir veya kireç tortu dönüşü zorluyor olabilir. Diğer bir problem boru ve kollektör sistemindeki kirlilik suyun kollektör vanalarından yavaş geçmesini sağlar ve su dönüşü yavaşlar. Kollektör geçişlerinde daralmalar meydana gelirse su en rahat yerden dönüş yapacağı için tıkalı olan yerlerden daha yavaş geçer. Tıkalı vananın bağlı olduğu odanın ısısında düşüş meydana gelir. Bunu anlamanız için öncelikle temizlik yaptırmanız gerekir. Sonrasında sistemi temizlik yaparak kurtarabilirsiniz veya en kötüsü kollektörlerin her ikisini de değiştirmeniz gerekir.

Neden YerdenIsıtma Hortumları Yıkanmalıdır?

Zamanla kalorifer tesisatı içerisinde devir dayim yapan su kireçlenmelere yol açar. Kalorifer borularında tıkanmalara ve boru çapında düşüşlere yol açar. Yerden ısıtma sistemlerinde adeta çamur a benzer pisliklere yol açar. Temizlik yerden ısıtma sistemlerinde kimyasal kullanmadan yapılır.