İstanbul Petek Temizliği

petek-temizliği Neden Petek Temizliği yaptırmamız gerekir. İki kelime ile özetlemek gerekirse tamamen yakıtta tasarruf sağlamak için petekleri en az 2 veya 3 yılda bir kez temizlemek gerekmektedir. aksi takdirde borularda oluşan kireçlenmeler,peteklerde oluşan çamurlaşmalar tesisatın içinde bir tabaka veya katman yaratacağından su sıcaklığını evin içine aksettirmekte zorlaşacak vede eviniz daha uzun zamanda ısınacak buda size  fazla yakıt yakmanıza sebeb olacaktır.

 Firmamızın diğer  firmalardan özelliği veya farkı nedir ?

  • Firmamız petek temizliğini  işin kolayına ucuzuna kaçıp piyasada bulunan  bir  nevi devirdaim motorları ile yapmamaktadır
  • Firmamız, gerek petek temizliğini gerek tesisat temizliğini gerekse yerden ısıtma sistemiiiinin temizliğini darbeleme sistemi le yapmakta olup.temizlenen yerde herhangi bir çamur ve tortu bırakmaktadır
  • Temizleme yaptığımız makinalar ile diğer temizleme makanaların yaptığı temzliğin %50 daha fazlasını yapmaktadır

Petek-Kirliliği-ve-BelirtileriPetek temizliği doğalgaz tasarrufu sağlamak için yapılması gereken işlemlerin başında gelmektedir. Bilindiği üzere kalorifer tesisatında ısının %95  ‘ ini veren kalorifer petekleridir Bu ısının düzgün , verimli bir şekilde odaya geçiş yapabilmesi için peteklerin içinin temiz olması gerekir. Peteklerin içerisinde bulunan çamur, kir, tortu, kireç vb. maddeler sebebi ile ısı geçişi verimsiz olur . Bu durum doğalgaz faturasının yüksek gelmesine ve ısınamamaya yol açar. Radyatör temizliği sonrasına Ortalama %20 – %30 oranında tasarruf sağlanabilmektedir.   Tesisat sektöründe yıllardır hizmet veren Kombi Dükkanı firmamız tesisat temizliğipetek temizliği konularında da müşterilerimize profesyonel hizmet sunmaktadır. Uzman personelimiz, kullandığımız profesyonel tesisat temizlik makinaları ve yurt dışından getirilen tesisat temizleme kimyasalları sayesinde radyator temizligi ve tesisat temizliğini profesyonel zahmetsiz ve güvenilir bir şekilde yapmaktayız.

Petek temizliği fiyatlarımızı, tesisat temizliği fiyatlarımızı detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.  Peşin fiyatına kredi kartına 12 taksit imkanımız vardır. İster online satış sitemizden isterseniz kapıda ödeme seçeneklerimizle petek temizleme hizmetimizden faydalanabilirsiniz. Petek temizleme fiyatları evin büyüklüğüne , petek sayısına tesisatın yapılış şekline  (yerden ısıtma, merkezi sistem mobil sistem) değişiklik gösterecektir.

Tesisat temizliği ve petek temizleme işlemini radyatörleri sökmeden tesisat temizligi makinamız ve kimyasal solisyonlar (tesisat temizleme ilacı)  ile temizliyoruz. Peteklerin içerisindeki  tortu , çamur, kireç  vb. kirli tabakaları temizleyerek radyatörlerin daha verimli şekilde ısı vermelerini sağlamış oluyoruz.

Petekleriniz iyi yanmıyor veya üst tarafı sıcak alt tarafı soğuk olmaya başladığında kalorifer tesisatınıza bakım yaptırma zamanı gelmiş demektir. Radyatörlerin yeterli ısıda yanmama sebeplerinden bazıları sıcak suyun yeterli hızda sirkülasyon yapamamasından kaynaklanır. Isınma problemi yaşayan evlerde sadece petek temizliği veya tesisat temizliği yaparak çözüm bulamazsınız. Tecrübeli ustalarımız peteklerin neden ısınmadığı ile ilgili sorunun kaynağına inerler. Kalorifer petekleri ters bağlanmış olabilir bu gibi sıkıntıları anlamak profesyonel ustalarla ancak çözülebilir. Yetiştirdiğimiz elemanlar petek temizliği konusunda dairelerde yaşanan ısınamama problemlerini bizzat görerek tecrübe kazanmış ekiplerden oluşmaktadır. Bazı evlerde yeterli büyüklükte kombi ve tesisat çekilmemiş olması peteklerinizin gerekli seviyede ısı transferi yapamamasına sebep olur. Sıcak suyun kombinizden çıkış yapıp tesisat borularınızdan radyatörlere giriş yapana kadar olan kısımlarda bütün olumsuz sonuçlar ortaya çıkarılır. Yapılan tesisat yıkama işlemi sonucunda evinize gelen firma yada şahıslar bu tür açıklamaları yapamıyorsa yaptırdığınız bütün petek temizleme işlemlerini bir daha gözden geçirmenizi öneririz.

Öncelikle bu yazıyı yazmamızdaki amaç peteklerini temizletecek müşterilerimizi aydınlatmaktır. Kalorifer borularını temizletmekteki amaç tesisatın içerisindeki kireç ve tortuyu kimyasal ilaç kullanarak dışarıya çıkarmaktır. Fakat akıl almaz derecede bu işin kaçamak yöntemleri ortaya çıkmıştır. Bunlardan biri müşterinin evine servis elemanları giriyor ve kalorifer tesisatının içerisindeki kirli suyu boşaltıyor. Buraya kadar her şey normal fakat tesisatın içerisine temizleme kimyasalı adı verilen bir sıvı atıp vanayı kapatıp çıkıyorlar. Sizce içeriye atılan kimyasal peteklerinizin içerisinde temizlik yapabilir mi? Bizce yapmaz neden mi? Temizlik yapsa bile içerde ilaç kireci pası sökecek, peki bu sökülen tortular nereye gidecek uçacak değil ya. İlaçlama yapıldıktan 20-25 dakika sonra pislikler dışarıya alınmazsa yine peteklerin dibine çökecek ve ısı probleminiz tekrarlayacaktır. Ayrıca bu tür kimyasallar asit özelliğine sahip bir yapıdadır. Kombinin içerisinde bir saatten fazla durduğunda içerde kireçle karşılaştığı noktada tepkime başlayacak ve gaz çıkaracaktır. Bazı zamanlarda ilacın 100 mililitresi içerde kaldığında biz gittikten 1 saat sonra kombinin basıncı yükselir ve emniyet ventili su atmaya başlar. Bu sayfanın ortasındaki video petek temizlik kimyasalının nasıl bir etki yaptığını kanıtlamaktadır. Kısacası asit özelliği barındıran temizlik kimyasalını içeriye atıp bırakıp gidecek bir babayiğit tanımıyorum. İçeriye asit özelliğine sahip kimyasal bırakıp gitsinler de görelim. Anlatacaklarım bu kadar tesisatınızı ve peteklerinizi temizletirken bir kez daha düşünün içeriye atılan kimyasalların mutlaka yetkili ağızlardan içeriğini öğrenin. Plastik kabın içerisindeki ilaç sandığınız sıvı boyalı su bile olabilir. Bunları nerden mi biliyoruz bu işte kendini büyük firmaymış gibi gösteren eli anahtar tutmasını bile bilmeyen yani su tesisat ustası olmayan bu işe sırf para kazanma amaçlı giren çok vatandaş tanıyoruz. Bu işi sektöre kazandırmış biri olarak işinizi verirken telefonda güzel ses tonu ile değil telefonda karşınıza çıkan kişinin sorduğunuz sorulara cevap verebiliyor mu yoksa veremiyor mu diye kontrol edin.

Peteklerimi Ne Zaman Temizletmem Gerekir?

Petekleriniz eski performansını yitirdiğinde aşağıdaki şikayetleri yaşıyorsanız tesisatınızda tıkanıklık var demektir. Peteklerinizin az ısınma sebeplerinin %95`i tesisatınızdaki aşırı kirlenmeden kaynaklandığı için petek temizliği yapılır.

1- Peteklerin yarıdan aşağısı ısınmıyorsa

2- Petekleriniz az ısınıyorsa

3- En sondaki radyatör hiç yanmıyorsa

4- Kombi devir dayim yapamadığı durumlarda

5- Tesisatınız tıkandığında kombiniz sürekli arızaya geçiyorsa

6- Kalorifer tesisatınızın 3 yıldır temizliği yapılmamış ise

7- Kombi filtresi sürekli tıkanıyorsa

TÜRKİYE`de İLK MAKİNE ve KİMYASAL KULLANARAK PETEK TEMİZLİĞİ YAPAN FİRMA!…

Şu bilinçle çalışıyoruz. Yapılan iş referansımızdır. Dairenizde yapılan tesisat temizliğini beğenirseniz müşteri potansiyelimiz artar ama beğenmezseniz şimdiye kadar çoktan iflas etmiştik. İşinizi kaliteli kimyasallar ve profesyonel ustalara teslim edin, rahat edin.

PETEK TEMİZLİĞİ MAKİNE İLE YAPILIR. MAKİNESİZ TEMİZLİĞE GELEN KİŞİ BİZİM FİRMAMIZDAN DAHİ OLSA KAPIDAN İÇERİYE SOKMAY

FARKIMIZ

1- Evinize gelen servis elemanları deneyimli tesisatçı ustalardan oluşmaktadır. Peteklerinizi sadece temizlemekle kalmaz, peteklerin yanlış bağlantılarını ve tesisat borularında yanlış yapılmış bir yeri fark edebilirler. Biz vasıfsız işçinin eline makine verip radyatör temizliği yaptırmıyoruz.

2-Petek temizliğine gelen ekip farklı nedenlerden dolayı radyatörünüzde ısınmama problemi yaşıyorsanız bunu çözebilirler.

3- Türkiye`de petek ve radyatör temizliğini makine ile yapan ilk firma olarak kendini ispatlamıştır.

4- İşinin ehli ustalar evinizde yaşanan diğer tesisat problemlerine müdahale edebilecek kapasitedirler.

Petek Temizliğinde kullandığımız kimyasalın kireç tutmuş boru üzerindeki etkisini izleyebilirsiniz.

PETEKLERİN YETERİNCE ISINMIYOR NE YAPMALIYIM ?

Petekleriniz daha önceki yıllara nazaran daha az ısıtıyor veya hiç ısıtmıyorsa petek temizlik hizmetimizden hemen yararlanmanızı tavsiye ediyoruz. Yavaş ısısı azalan radyatörleriniz yani peteklerinizin alt taraflarında kireç tortu gibi katı atıklar oluşmaya başlar. Bu yabancı maddeler suyun gidiş ve dönüşünü olumsuz yönde etkiler. Suyun hızındaki bu yavaşlama peteğin bazı kısımlarının yanmamasına sebep olur. Petek temizliği yapılarak borularınızın ve peteklerinizin içerisindeki kireci yok edebilirsiniz.

RADYATÖR TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Radyatör temizliği denilince müşterilerimizin aklına sadece radyatör ve petekleri geliyor. Fakat radyatör temizliği yapıldığında firmamız hem kombinizin eşanjörünü hem de kalorifer tesisat borularını temizler. Bu temizliğin nasıl yapıldığını aşağıdaki yazımızda bulabilirsiniz.

Kalorifer radyatör yada diğer adıyla petek temizliği siz ne diyorsanız… Bu temizlikler 3 yılda bir yapılması gereken temizliktir. Kışa girmeden bütün müşterilerimize yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Makineyi tesisatınıza bağlayıp yaklaşık 20 dakika kimyasal ile suyu devir dayim yaptırıyoruz. Tesisatınızın ve radyatörlerinizin içerisindeki bütün su taşları kireçler peteğinizin tıkanmasına yol açan diğer yabancı maddeler sökülmüş oluyor. Temizlik işlemi bittikten sonra tesisatınızın su ile durulama işlemi yapılır. Bu işlemden sonra isteyen müşterilerimize radyatör ve kombiniz için geliştirilmiş koruma kimyasalı ısıtma sisteminizin içerisine ilave edilip kombiniz 10 dakika gibi bir kısa süre çalıştırılır. Kombi su ayarı ve peteklerin havası alındıktan sonra ısıtma sisteminiz kışa hazır bir şekilde bekletilir.

Merkezi Sistem Petek Temizliği

Merkezi ısıtma sistemlerinde tesisat temizleme işlemi bireysel olarak yapılmaz. 10 yılı aşan ısıtma sistemlerinde mutlaka temizlik yapılmalıdır. Tesisat yıkama işlemleri toplu olarak yapıldığında pompa çarkları, kazan, suyu taşıyıcı ana kolon boruları tamamen temizlenmiş olur. Toplu ısıtma sistemi kullanan binalarda kazanın temizliği yapılmadığı sürece tesisatınız temizlenmiş olmaz. Bunun nedeni kireç tabakası en fazla kazan boiler ve ana kolon borularında meydana gelir. Kazanın deposundaki su ve alev arasında birde kireç tabakası varsa ısınma biraz daha geç olur. Bunun sonucu olarak temizlenmeyen merkezi tesisatlar daha fazla yakıt yakmanıza sebep olur.

ÖNEMLİ NOT : Piyasada petek temizlik ve radyatör bakımı adı altında kampanya gibi gösterip ucuz fiyat vererek suyu değiştiren şahıslar ortaya çıkmıştır. Petek temizliği ile peteklerin suyunu değiştirmeyi sakın birbirine karıştırmayın. Bu iki işlem arasında hem işçilik hemde kullanılan kimyasal farkı vardır. Kullandığımız kimyasal TSE onayı almış piyasada 5 yıldır kullanılan bir kimyasaldır. Bu şahıslar tahliye vanasından radyatörlerin suyunu boşaltıp tesisatın içerisine bir miktar ilaç doldurup temizliğin yapıldığını söyleyebilirler. Bizim yaptığımız tesisatın içerisine kimyasal atıp makine ile 45 dakika çeviriyoruz. Daha sonra basınçlı su ile durulama gerçekleşiyor. Ortalama bu işlemler 100 metre kare daire için 2 saat sürmektedir. Bizim yaptığımız makineli tesisat ve petek temizliği işlemi çok farklı bir işlemdir.

Radyatör kombi ve tesisat temizleme kimyasalı ne işe yarar.

Kombi ve radyatörlerinizde suyun ısınmasıyla birlikte kireç ve su taşı oluşur. Zamanla kombi eşanjörü, boru ve peteklerinde kireç ve su taşı oluşur. Temizleme kimyasalı ile yıkama yaparak kireç, korozyon ve su taşları temizlenir. Bu işlemin ardından ısıtma sisteminiz temiz su ile yıkanır. Yıkama işleminin sonunda sisteminize koruyucu kimyasal eklenerek sisteminizin bir daha kireç ve su taşı tutması engellenir.

Peteklerde hava olduğu nasıl anlaşılır?
Radyatörlerinizde hava olduğunu anlamak istiyorsanız radyatörün üstünde elinizi gezdirin ve peteğin altı ısınıp üstü ısınmıyorsa yada üztü ısınıp altı ısınmıyorsa kalorifer peteğinde hava var demektir. Radyatörden hava almak için aşağıdaki malzemeler olması gerekir. Purjör anahtarı veya kısa bir düz tornavida
Prujör tapası resimde görüldüğü gibi purjör tapası radyatörün sağ veya sol üst tarafında yer almaktadır.

Anahtar veya düz tornavida ile saat yönünün tersine anahtarı çevirerek petekte olan havayı atabilirsiniz. Bu işelemi anahtarı yavaş yavaş açarak yapınız. Eğer açtığınızdan bölümden hava geliyorsa peteğinizde hava var demektir. Hava bittikten sonra su gelmeye başlar su geldiği anda anahtarı saat yönünde çevirip kapatın peteğinizin havası alındı demektir. Radyatörden direk su geliyorsa hava almanıza gerek yoktur. Hava aldığınız halde peteğiniz hala ısınmıyorsa bizi arayabilirsiniz.

Radyatör temizliğinin faydaları
Kombinizin daha verimli ve daha rahat çalışmasını sağlar.
Peteklerde meydana gelen tıkanmaları önler.
Yıllarca tesisatta devir daim yapan suyun kireçten pisliklerden temizlenerek dahaiyi bir ısınma vermesini sağlar.

YERDEN ISITMA SİSTEMİ KOMPLE BAKIMI

RADYATÖR TEMİZLİĞİ

KOMBİ ve TESİSAT TEMİZLİĞİ

ALURAD PETEK TEMİZLİĞİ

ALÜMİNYUM ve DÖKÜM RADYATÖR TEMİZLİĞİ

YERDEN ISITMA HORTUM TESİSAT TEMİZLİĞİ VE KORUYUCU KİMYASAL EKLENMESİ

PETEK TEMİZLİĞİ VE YAKIT TASARRUF SIVISI

İsteyen müşterilerimizin radyatörlerini yerlerinden sökerek banyoda iç dış yıkama yapıyoruz. Dışarıdan kastımız radyatörün dış yüzeyinde biriken tozlar radyatörün tozlanmasına ve çirkin bir görüntüye yol açmasına sebep oluyor. Ev hanımları ne kadar isteseler de bu tozları temizleyemezler. Peteklerin basınçlı su ile yıkayıp temizliyoruz.

SİSTEM KORUMA ÜRÜNÜ

Sistem temizleme ürünü kapalı veya açık ısıtma sisteminizin temizliğini, bakımını ve kombinizin randımanlı şekilde çalışmasını sağlayan, içerisinde çok kuvvetli doğal mıknatıs bulunan bir manyetik filtredir. Kullanılan sistemdeki su içinde, devamlı olarak bu pislik mikron ölçüsünden çok büyük parçacıklara ulaşarak dolaşmaya çalışmaktadır. Bu pislik her yere bulaştığı gibi özellikle sirkülasyon pompalarının ve valflerin bozulmasına neden olur. En önemlisi kombi içindeki pahalı ve önemli olan esanjor zarar görür ve ısı randımanı düşer. Burada saymış olduğumuz tüm olumsuzlukları ortadan kaldırmak için tesisat sisteminize takmanız halinde derhal etki gösterir ve tesisatınızı korur.Yapılan testler bu pisliğin çok azının bile ısıtıcı randımanını düşürdüğünü göstermiştir.

Dikkatle ve tecrübe ile projelendirilerek bu pisliğin % 100 ‘nün ısıtma sisteminden temizlenebilmesini mümkün kılmıştır. Filtresi bir defa takıldıktan sonra, ısı sisteminizin yıllarca en iyi randımanla çalışmasını sağlayacak, korumayı getirdiği için harcadığınız yakıt miktarı azalacaktır.

KORUMA KİMYASALI ve KİREÇLENME ÖNLEYİCİ

1. Kullanım alanı:
Bireysel kullanım Kombi kalorifer tesisatlarında özel demir, alüminyum, bakır gibi çoklu metal içeren su sistemlerinde, güneş enerji kollektörlerinde ve benzeri tüm sıcak ve soğuk su sistemlerinde.

2. Avantajları:
Yeni tesisatlarda; yüzeylerde kireç pas ve mineral tuz kalıntısı oluşmasını engeller.
Eski tesisatlarda; kireç ve birikintileri hasar vermeden temizler.
Yakıt ekonomisi sağlar.
Çalışan tüm cihazların ve tesisatın ömrünü uzatır.
Isı iletim katsayısını yüksek tutarak enerji tasarrufu sağlar. Dr. Combi aynı zamanda bir ısı transfer akışkanıdır.
Kiri mineral tuzları ve metal oksitlerini dağıtır.
Film oluşumu ile metalik yüzeyleri pasivize eder.
Malzeme delinmelerini önler.
Tüm su sistemini alkalize eder.
Toksit etkisi yoktur, çevre dostudur.

3.Kimyasal özellikler:
Tüm yüzeylerde aktif, nötralize edici mono aminler, yüzey aktif poliaminler uzun zincirli organik copolimerler, dispersantlar karışımı.

Su vasıtası ile ısıtma yapılan her türlü ısıtma sistemlerinde, alüminyum içeren sistemlerde dahil olmak üzere kireç ve korozyona karşı top yekün koruma sağlayan genel amaçlı bir şartlandırıcıdır. Sistemin ömrünü uzatır, maksimum verim ve minimum yakıt sarfiyatını sağlar. Sisteme bir kere ilave edildikten sonra sistem suyu boşaltılmadığı sürece X100 asla yenilenmeye gerek duymaz.

Kireç ve korozyona karşı korumayı arttırır. Sistemdeki tüm metaller için uygundur. Nötral pH formüllüdür. Kombinin optimum veriminde çalışmasına neden olur. Kombi sesini ve noktasal delinmeleri engeller. Sistemdeki seviyesini kontrol için basit bir test kiti mevcuttur. Çevreye zarar vermez, tamamen zehirsizdir ve biyolojik olarak parçalanabilir.

Yerden ısıtma sistemlerini temizlemek ve korumak için dizayn edilmiştir. Tesisatlardaki bakteri ve mantar oluşumu kombi ve tesisatlarda sorunlara neden olabilir, mesela boru tıkanıklıkları kombide blokajlar, vanalarda sorunlar eşanjör sorunları gibi. Tesisatlarda istenmeyen kokular oluşabilir yada eşanjör veya diğer parçalardaki korozyondan dolayı tesisatta sorunlar çıkabilir. Bu sorunlar tesisatın verimli ve düzgün çalışmasını engelleyebilir. Sentinel X700 yerden ısıtma tesisatlarında yaşanan bu tarz sorunları bitirmek için özellikle dizayn edilmiştir.

Bakteri ve mantar oluşumunu engellemede etkilidir. Balçık ve çamurlaşmadan dolayı oluşan blokajları engeller. Uzun ömürlü koruma sağlar. Uygulaması çok kolay ve pratiktir. Koroziv değildir, elle temasında sorun yoktur. BIOCHECK Test çantası ile de desteklenebilir. Tesisat temizliği sadece ben petekleri temizlerim giderim demekle yapılmıyor. Petekleriniz temizlendikten sonra yanmayan kalorifer petekleriniz varsa bunlara çözüm üretmekle tamamlanır. Yanmayan radyatörleriniz, ısınmayan petekleriniz belkide tesisatın kirli olmasından dolayı yanmıyordur. Farklı nedenlerde olabilir bunlardan bazıları; a- Eski kombiyi çıkarıp yeni kombiyi montaj ettirdiğinizde tesisatçınız gidiş dönüş borularına dikkat etmeden yanlış şekilde bağlantı yapmış olabilir. Bu yanlışın yapıldığı kalorifer tesisatlarında petekler alt taraftan ısınmaya başlar. Peteklerin alt tarafları sıcak olur üst tarafları soğuk.
b- Tesisat döşenirken kaynak yapılan bölgelerde aşırı daralma yapılmış olabilir. Böyle tesisatlar kurulduğu günden itibaren çalışmaz.
c- Tesisat boruları inşaat sırasında küçük çapta çekilmiştir. Genelde büyük dairelerde veya 7 petek sayısını geçen dairelerde sık rastlanan sorundur. En sonda ki peteğe yeterli sıcaklıkta ve hızda su gitmediği için en sonlardaki petekler fazla ısı vermez. Bunun nedeni kalorifer boruları küçük çaplarda döşendiği için su yeterince hızlı bir şekilde ulaşamadığı için radyatörde sıcaklık azalır.
Radyatör sıcak sulu ısıtma sistemlerinde ısı transferini sağlayan yüzeyi geniş bir cihazdır. Kalorifer tesisatları dönüş boruları içerisinden geçen sıcak su gidiş borusuna göre ortalama 20 °C daha azdır. Bunun sebebi kombide ısınan kalorifer suyu gidiş borularından geçtikten sonra radyatör peteğinin içerisine girer. Kalorifer radyatörleri içerisinde sürekli bir hava sürkülasyonu vardır. Isınan hava peteğin altından üstüne doğru akıcı bir yol bulur. Tıkalı peteklerin yanmamasında ki asıl problem budur. Peteğin üst tarafından bağlanan radyatör muslukları sıcak suyun alt tarafına ulaşana kadar soğumaktadır. Bu nedenle peteğin alt tarafı soğuk olur. Üst taraftan giriş olduğu için her zaman peteklerin üst tarafları sıcak olur. Bazı müşterilerimizin radyatörleri çapraz bağlı yapılmış bu işlemide çok doğru bulmuyorum. En doğru bağlantı şekli alt taraftan sıcak su girişi yapılır ve yine alt taraftan çıkış bağlantısı yapıldığında peteklerinizin mükemmel derecede ısındığını göreceksiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir